h

Negen Statenzetels: de gekozenen, wie is wie?

10 maart 2007

Negen Statenzetels: de gekozenen, wie is wie?

Negen Statenzetels voor de SP. Dat betekend een hoop nieuwe gezichten. Wie is wie in de nieuwe SP fractie?

Felix van Ballegooij (26) uit Roermond is sinds 2003 lid van de Limburgse provinciale staten namens de SP. Hij hield zich de afgelopen vier jaar bezig welzijn, zorg (vooral de jeugdzorg) en cultuur. Eind 2006 debuteerde de SP onder zijn aanvoering met meteen drie zetels in de gemeenteraad van Roermond.
Edwin Bus (54) uit Heerlen is al bijna 20 jaar lid van de SP. Hij vertegenwoordigt sinds 1999 de SP in de provinciale staten, en deed dat de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Hij is naast statenlid ook gemeenteraadslid in Heerlen.
Rob Janssen (37) uit Ottersum is vanaf 2003 statenlid namens de SP. Hij hield zich in die vier jaar bezig met ruimtelijke ordening, milieu en agrarische zaken. Janssen is naast statenlid adjunct-hoofdredacteur van het landelijke SP nieuwsblad ‘De Tribune’.
Linda Haex (49) uit Nederweert heeft meer dan 20 jaar gewerkt in de gespecialiseerde thuiszorg. Ze hield zich in deze functie bezig met het begeleiden van mensen en gezinnen met psychische dan wel sociale problemen. Sinds kort is ze WMO-consultente. Linda Haex is daarnaast bestuurslid van de SP afdeling Nederweert, en was eerder bestuurslid en voorzitter van de SP afdeling Weert. Ze is nauw betrokken bij de onlangs opgerichte SP hulpdienst regio Weert.
Thijs Coppus (25) uit Horst is coördinator van de activiteitenbegeleiding in twee verzorgingshuizen en een verpleeghuis. Daarnaast is hij voorzitter van de SP-fractie in de gemeente Horst aan de Maas waar hij zich bezig houdt met welzijn, gezondheidszorg, bestuur en economie.
Daan Prevoo (43) uit Sittard is zelfstandig projectmanager en adviseur in de sector welzijn & cultuur. Zijn ruime ervaring op dit gebied wil hij inzetten om het welzijns-, zorg- en cultuurklimaat in Limburg te verbeteren. Daarnaast is hij kandidaat bestuurslid voor de SP afdeling Weselijke Mijnstreek
Elke de Vries-Becker (71) uit Valkenburg a/d Geul is sinds 2002 gemeenteraadslid en sinds vorig jaar ook voorzitster van de SP-fractie in de gemeente Valkenburg. Ook is zij bestuurslid van de SP afdeling in deze gemeente. Elke wil zich de komende jaren in gaan zetten om de kloof tussen burger en de provinciale staten kleiner te maken.
Peter Visser uit Valkenburg a/d Geul is docent sociaal-agogische vakken bij een hogeschool in Sittard. Hij was al op jonge leeftijd was politiek actief voor de toenmalige PSP totdat deze partij ophield te bestaan. Actie voeren op het gebied van anti-militairisme en natuur en milieu vond hij de beste manier om invloed uit te oefenen. Peter is nog steeds actief op ecologisch gebied, zo is hij bestuurslid van een ecologische vereniging (Velt), en runt hij een ecologisch centrum in Schin op geul. Peter is bestuurslid en raadslid voor de SP afdeling in de gemeente Valkenburg a/d Geul.
Leny Eijssen (52) uit Maastricht werkte als manager in diverse midden- en kleinbedrijven. Is sociaal juridisch dienstverlener in opleiding en voorzitter van Vrouwen in de
Bijstand Maastricht. Is tevens lid van Provinciale Staten en raadslid-fractievoorzitter in Maastricht en bestuurslid van de SP-afdeling Maastricht.

U bent hier