h

Limburgse SP: voorkeur coalitie met CDA en PvdA

12 maart 2007

Limburgse SP: voorkeur coalitie met CDA en PvdA

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe SP statenfractie voor het eerst bijeen in Heerlen. Tijdens deze bijeenkomst heeft de fractie gesproken over de verkiezingsuitslag. Het ligt voor de SP als tweede partij van Limburg voor de hand om mee te regeren.

Op basis van de uitslag lijkt het de SP goed om in eerste instantie voor een coalitie van CDA, SP en PvdA te gaan. Die coalitie is haalbaar, doet recht aan de verkiezingsuitslag en kan rekenen op een brede en stabiele meerderheid van 35 van de 47 statenzetels.

"Afgelopen woensdag was een historische dag voor de SP en voor Limburg. De socialen zijn nu ook in Limburg de liberalen gepasseerd! We zijn de tweede partij van de provincie geworden. Limburg heeft gekozen en uitgesproken dat het menselijker en socialer moet! Wij denken dat we die wens het beste kunnen waarmaken in een coalitie met het CDA en de PvdA. Dat zal dan ook
onze inzet zijn. Wij zullen in ieder geval tot op het laatste moment aan de onderhandelingstafel blijven zitten om recht te doen aan de wens van de Limburgse kiezers. Het voortzetten van de huidige coalitie is voor ons niet bespreekbaar aangezien dit het signaal van de kiezers zou negeren. Daarnaast hoort de tweede partij van Limburg en winnaar van de verkiezingen niet in de oppositiebankjes thuis” aldus SP’er Felix van Ballegooij.

U bent hier