h

KANDIDATENLIJST 2023-2027

We presenteren met trots onze Kandidatenlijst met de nieuwe lijsttrekker Jorge Wolters Gregório.

Onze top 10 ziet er als volgt uit:

1. Jorge Wolters Gregório  (1982) uit de gemeente Roermond 
Jorge is sinds de huidige periode statenlid en heeft zitting in de commissie Ruimte, Landbouw en Natuur en de commissie Mobiliteit en Duurzaamheid. Daarnaast is hij raadslid in de gemeenteraad van Roermond.  Hij is 40 jaar oud, gehuwd en vader van 3 zonen. Hij heeft 15 jaar in de detailhandel gewerkt en 6 jaar als strategisch inkoper. Hij is vrijwilliger bij het Wereld Natuur Fonds en Climate Reality Project. Hij heeft een passie voor een samenleving waarin onze gezinnen en natuur weer op de eerste plaats komen. Hij luistert graag muziek en leert graag nieuwe dingen in zijn vrije tijd.

2. Cynthia Smeets (1990) uit de gemeente Maastricht
Cynthia is binnen de SP eerder actief geweest bij de SP afdeling in Heerlen, is regiovertegenwoordiger van Zuid Limburg geweest en bestuursadviseur bij Provincie Limburg. Ze is 32 jaar oud, woont samen met haar partner en hun pas geboren zoon Jasper in Maastricht en werkt als beleidsmedewerker Kunst en Cultuur bij de gemeente Stein.

3. Laila Kuiper (1963) uit de gemeente Venlo
Laila is actief binnen de SP afdeling in Venlo, waar ze ook woont. Ze 59 jaar oude, is single en heeft een dochter. Communicatie is een sterk punt van haar want ze heeft in het verleden in diverse sales en klantcontact functies gewerkt. Nu werkt ze als gewichtsconsulente, is ze vrijwilligster bij de Luisterlijn en volgt ze de opleiding ‘voeding en de overgang’.

4. Peter Visser (1951) uit de gemeente Valkenburg a/d Geul
Peter heeft al eerder, in de periode 2015-2017 als Statenlid gewerkt bij Provincie Staten. Hij is 71 jaar oud en woont samen met zijn vrouw op de Keutenberg in Schin op Geul. Hij is leraar geweest en momenteel voorzitter bij de Stichting Natuurlijk Geuldal.

5. René van der Valk (1966) uit de gemeente Eijsden-Margraten
René is sinds de huidige statenperiode statenlid en heeft zitting in de Controlecommissie, de commissie Financiën, Economie en Bestuur en de commissie Cultuur en Samenleving. Hij is eerder actief geweest bij SP Landgraaf waar hij in de periode 2015-2017 wethouder is geweest. Hij is 56 jaar oud en woont met zijn vriendin in Noorbeek. Hij werkt als Projectmanager Stadhuisplein bij de gemeente Eindhoven als zzp-er. 

6. Alexander Vervoort (1979) uit de gemeente Venlo
Alexander heeft van 2010-2018 namens de SP Venlo als raadslid in de gemeenteraad gezeten en is van 2018 tot mei 2022 wethouder Sociale zaken, werkgelegenheid en sport en Locoburgemeester geweest. Daarvoor was hij werkzaam bij het ministerie van Defensie. Alexander is 43 jaar oud en woont met zin vrouw en 2 kinderen in Belfeld.

7. Jan Hendriks (1955) uit de gemeente Venray
Jan Hendriks is geboren en getogen in Venray en al vanaf zijn 17e politiek actief. Inmiddels is hij 67 en al jaren het boegbeeld van de SP in Venray waar hij fractievoorzitter is. Daarnaast zette hij zich samen met zijn vrouw Alda in voor een project in Guatemala.

8. Anita Hendriks (1961) uit de gemeente Heerlen
Anita is raadslid en afdelingsvoorzitter voor de SP afdeling in Heerlen en medewerker Team Opbouw en Opleiding voor de landelijke SP. Ze woont in Heerlen, is gehuwd, heeft een zoon en is 61 jaar oud. Daarvoor was ze zelfstandig ondernemer en had haar eigen Yoga praktijk.

9. Jos Piefer (1972) uit de gemeente Kerkrade
Jos is sinds 2019 voorzitter van de afdeling Kerkrade en sinds 2018 raadslid in de gemeente Kerkrade. Tevens is hij voorzitter van het bestuur van de stichting Ondersteuning SP Provinciale Staten Limburg. Jos is bijna 50 jaar oud, is getrouwd en heeft een zoon.

10. Kay van der Schaaf (1993) uit de gemeente Beek
Kay is afdelingsvoorzitter en penningmeester bij de SP afdeling Sittard-Geleen. Daarnaast is hij  werkzaam bij Sabic als operator. Hij woont samen met zijn vriendin in Beek en is 29 jaar oud.

 

Benieuwd naar de hele lijst?
Open dan onderstaande bijlage!

U bent hier