h

Verkiezingen

6 mei 2011

"Oude wijn in nieuwe zakken"

Vanmiddag presenteerden PVV, CDA en VVD hun coalitieakkoord. Onder het motto ‘Meer Limburg, minder overheid’ wordt het armoedebeleid afgeschaft, wordt er flink gesneden in de subsidies aan Limburgse verenigingen en kan de Limburgse jeugdzorg fluiten naar benodigde 30 miljoen euro om de zorg voor de Limburgse jongeren te garanderen. "Oude wijn in nieuwe zakken." Aldus SP fractievoorzitter Thijs Coppus. Dit college gaat verder waar CDA en PvdA zijn gebleven.

Lees verder
24 maart 2011

SP en GroenLinks presenteren sociaal manifest

De SP en GroenLinks in Provinciale Staten hebben een sociaal manifest gepresenteerd. Het manifest dient als tegenwicht voor de mogelijke samenwerking tussen PVV, CDA en VVD. GroenLinks en de SP willen laten zien dat er iets te kiezen valt en een coalitie niet over rechts hoeft te gaan.

Lees verder
18 maart 2011

SP uit onderhandelingen

De PVV wil niet verder met de SP spreken over de vorming van een nieuw college. Dit werd vandaag duidelijk, nadat PVV lijsttrekker Stassen bekend maakte dat ze met CDA en VVD verder gaat praten.

Lees verder
14 februari 2011

De flip flop top

Er wordt deze verkiezingscampagne heel wat gedraaid. Partijen die de afgelopen jaren tegen beter openbaar vervoer, een gezond platteland en kleine gemeenten waren, draaien vlak voor de verkiezingen ineens bij.

Lees verder
28 januari 2011

Eerste posters in Maastricht

SP lijsttrekker Thijs Coppus heeft vandaag de eerste verkiezingsposters in Maastricht geplakt. "Nu de eerste posters in de provinciehoofdstad hangen is de campagne echt begonnen." Aldus Coppus. "Limburg heeft behoefte aan power, pit en passie. Het is tijd voor de SP in het provinciebestuur."

Lees verder
20 januari 2011

Limburg kleurt roze

De verkiezingsposters zijn door de drukkerij afgeleverd. Komende weken zal Limburg langzaam roze kleuren.

Lees verder
3 januari 2011

PvdA moet onvoorwaardelijk kiezen voor sociale coalitie

De SP in Limburg wil dat de PvdA kiest voor een links en sociaal college, een “frisse lucht coalitie”. De oproep komt als reactie op de wens van de PvdA om tot ‘een brede linkse lijstverbinding’ te komen. “Voorwaarde voor de SP om te spreken over samenwerking, is de bereidheid bij de PvdA om onvoorwaardelijk voor links te kiezen.” Aldus SP lijsttrekker Thijs Coppus.

Lees verder
29 november 2010

SP presenteert verkiezingsprogramma: Nieuwe Kracht!

De Limburgse SP heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het programma heet ‘Nieuwe kracht!’. De partij vindt het hoog tijd voor een frisse wind door het provinciehuis. “De SP gaat de strijd aan tegen de arrogantie van de macht. Het is tijd voor de SP in het provinciebestuur.” Aldus SP lijsttrekker Thijs Coppus.

Lees verder

Pagina's

U bent hier