h

SP blij met project Gezonde Basisschool

10 juli 2015

SP blij met project Gezonde Basisschool

Foto: De Gezonde Basisschool van de Toekomst / degezondebasisschoolvandetoekomst.nl

De SP is blij met het project ‘Gezonde Basisschool van de toekomst’. Bij dit project komen onderwijs, beweging en gezonde voeding samen.

Onze kinderen zijn onze toekomst en jong geleerd is oud gedaan. We kennen deze spreekwoorden allemaal en ze worden vaak te pas en te onpas gebruikt, maar het blijft een waarheid als een koe. Onze kinderen worden op jonge leeftijd bewust gemaakt wat gezonde voeding is en dat bewegen bij het dagelijks leven hoort. Bij project Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat het om een innovatief project waar onderwijs, beweging en gezonde voeding samen komen.

Ook gaat de Universiteit Maastricht onderzoeken welke meerwaarde de inzet van beweging en gezonde voeding heeft op de gezondheid van onze kinderen. Door op twee scholen het hele progamma te starten en op twee scholen alleen het bewegingsprogamma zal uiteindelijk duidelijk worden welk programma het meeste oplevert. Voordat dit project überhaupt is gestart blijkt er al grote interesse te zijn vanuit andere scholen in heel het land, en ook Den Haag heeft het project al op z’n netvlies.

De SP kijkt er nu al naar uit dat dit project op alle basisscholen in Limburg en daarna in heel Nederland wordt gestart.

De SP-fractie hoopt in de toekomst zelf een kijkje mogen nemen in een Gezonde Basisschool van de toekomst om zo te horen hoe de kinderen en hun ouders het project in de praktijk ervaren.

Reactie toevoegen

U bent hier